Vind hier je droombaan

website

Spotto.nl

Slim doen ze het wel, daar bij Spotto. Om op te vallen in het soms ondoordringbare woud van vacatures en werkzoekenden, hebben ze een paar mooie filters ingesteld. Als werkzoekende doe je eerst een cultuurtest, daarop verschijnen de tien werkgevers die het best bij je passen, daarna volgen nog een competentie- en persoonlijkheidstest, en dan is het wachten op je droombaan. Bedrijven en werkzoekenden zouden elkaar niet meer kunnen missen. Een mooi initiatief, al hangt alles af van het aantal bedrijven en ‘young professionals’ – waar Spotto zich specifiek op richt – dat zich aanmeldt. Want als je droombedrijf of ideale werknemer niet ingeschreven is op de site, houdt het op. Volgens Spotto staan nu zo’n 24.000 young professionals ingeschreven, tegenover 507 bedrijven. Dat valt natuurlijk in het niet bij de geclaimde anderhalf miljoen cv’s die bij Monsterboard te vinden zijn. Maar goed, Spotto begint pas. En als dit werkt, wordt het vanzelf snel drukker.