In beeld

Twaalf keer 12-12-12

Van geluk kan je nooit teveel hebben en soms moet geluk je ook afdwingen. Het kiezen van een trouwdag is dan ook een zorgvuldige exercitie voor sommige koppels. Wie het geluk een beetje een handje wil helpen, trouwde daarom vandaag op 12-12-12, een datum die, voor wie daarin gelooft, de ‘eeuwige liefde’ brengt. In Nederland treden vandaag dan ook meer paren in het huwelijk dan normaal, maar doordat het (bijna) winter is zijn het er lang niet zo veel als bijvoorbeeld destijds op 07-07-07 en 08-08-08. Ook in andere landen traden vandaag stellen in het huwelijk, vaak tijdens massale ceremonies.
De Indiase bruid Emilia D'Silva terwijl ze aankomt bij de Mount Mary kerk in Mumbai. De bruid en haar aanstaande bruidegom Brandon Pereira kennen elkaar nu tien jaar, en hebben er de afgelopen jaren er een sport van gemaakt de feestelijkheden te plannen op driedubbele getallen. Hun verloving vierden ze op 10/10/10, het burgerlijk huwelijk voltrok zich vorig jaar op 11/11/11 en nu vandaag krijgen ze dus nog de kerkelijke inzegening.
Foto AFP / Indranil Mukherjee
De Filippijnse bruidegom Ronald Celera draagt zijn bruid terwijl hij haar kust tijdens een massabruiloft in een winkelcenrum in Paranaque, ten zuiden van Manila op de Filippijnen. Zo'n 250 stellen traden in het huwelijk.
ANP EPA/Francis R. Malasig
Indonesische stellen bereiden zich voor, voor de bruiloftsceremonie in Yogyakarta, Indonesië, die om twaalf uur lokale tijd werd voltrokken
Foto ANP EPA/ Bimo Satrio
Bruidegommen en bruidjes zitten in de bus op weg naar een massabruiloft in Yogyakarta, Indonesië. Speciaal voor stellen uit de lagere inkomens was een gezamenlijke ceremonie georganiseerd.
AP/Gembong Nusantara
Newly weds poseren in het Hokkien Association gebouw in Klang, buiten de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.
AP / Lai Seng Sin
De ringen van het aanstaande bruidspaar Brandon Pereira en Emilia D'Silva.
AFP / Indranil Mukherjee
De Indonesische bruid Sitta Kusuma wordt door haar moeder Sri Budi Utami iets gegeven als onderdeel van het trouwritueel. Onderwijl kijken bruidegom Adam Afiezan en zijn moeder toe in de moskee in Jakarta.
AFP / Adek Berry
Ballonnen vliegen in de lucht terwijl de pasgetrouwde echtparen hun verbintenis vieren tijdens een massabruiloft buiten de tempel in Kuala Lumpur.
AFP / Saeed Khan
Twaalf stellen tijdens de trouwceremonie bij het Peak gebouw in Hong Kong.
Reuters/Bobby Yip
De Indonesische bruidegom Adam Afiezan en zijn bruid Sitta Kusuma bidden tijdens hun moslimbruiloft in een moskee in Jakarta.
AFP / Adek Berry
Pas getrouwde stellen maken zich klaar voor een groepsfoto bij de Chinese tempel in de Maleisische stad Kuala Lumpur.
AFP / Saeed Khan
Een Chinees stel kust elkaar tijdens een massale trouwceremonie in Hong Kong, waar minstens zevenhonderd stellen elkaar het jawoord geven.
AP / Kin Cheung