The Hobbit is vanaf vandaag te zien - hier alvast twee parodieën

The Hobbit in South Park

Vanaf vandaag is hij te zien in Nederlandse bioscopen: The Hobbit: An Unexpected Journey. De nieuwsgierige Bilbo Baggins gaat daarin op zoek naar een verloren schat. Lucky TV gaf er gisteravond een andere draai aan: een van het padje geraakte Gandalf maakt vijanden en dreigt met zelfmoord.

Uiteraard is de release van een van de grootste films van het jaar, bijna een decennium nadat het laatste deel van de Lord Of The Rings-trilogie verscheen, voer voor parodieën. Zo werden de Video Game Awards afgelopen vrijdagavond geopend door een South Park-filmpje met The Hobbit, naar aanleiding van een nieuwe South Park-game.

Leuker, eigenlijk, is de trailer die Lucky TV gisteren maakte voor DWDD. Daarin zien we Gandalf als een uitgerangeerde tovenaar met een kwade dronk - of, zoals hij het zelf zegt: een “waardeloze figurant in een dom verkleedspelletje”.

De film zelf doet het tot nu toe goed: op IMDb.com hebben bijna 12.000 stemmers gemiddeld een 9 toegekend aan het nieuwe Tolkien-project van regisseur Peter Jackson.

    • Peter Zantingh