Paus plaatst eerste tweet - iedereen krijgt de zegen

“Lieve vrienden, het doet me deugd met jullie via Twitter in contact te treden. Dank jullie wel voor al jullie vriendelijke berichten. Ik zegen jullie uit het diepst van mijn hart.” Met deze woorden slingerde paus Benedictus XVI vanmorgen zijn eerste twitterbericht de wereld in.

“Lieve vrienden, het doet me deugd met jullie via Twitter in contact te treden. Dank jullie wel voor al jullie vriendelijke berichten. Ik zegen jullie uit het diepst van mijn hart.” Met deze woorden slingerde paus Benedictus XVI vanmorgen zijn eerste twitterbericht de wereld in.

Twitter avatar Pontifex Benedict XVI Dear friends, I am pleased to get in touch with you through Twitter. Thank you for your generous response. I bless all of you from my heart.

Bijna tien dagen geleden maakte het Vaticaan bekend dat de paus via Twitter in zes talen vragen over het geloof gaat beantwoorden. Hij gebruikt daarvoor de naam @Pontifex, wat in het Latijn niet alleen paus, maar ook ‘bruggenbouwer’ betekent. De paus heeft inmiddels al ruim 685.000 volgers. Zelf volgt hij alleen zichzelf in zeven andere accounts: Benedikt XVI, Benedicto XVI, Bento XVI , Benedetto XVI , Benedykt XVI, Benoît XVI, enندكتس السادس عشر ‏, in het arabisch.

De paus kreeg ook gelijk een eerste tweet terug van @BradEssex:

Twitter avatar BradEssex Brad Essex @Pontifex_ar well god bless you your holiness

Het Vaticaan probeert zijn aanwezigheid op sociale media te vergroten om het katholieke geloof te verspreiden, vooral onder jongeren. Of dat betekent dat de paus in de toekomst ook zijn encyclieken op deze manier wereldkundig zal maken, is nog onbekend. Het lijkt er in ieder geval op dat hij de smaak al meteen te pakken heeft, de paus gooide er een paar minuten later meteen nog twee tweets uit:

Twitter avatar Pontifex Benedict XVI How can we celebrate the Year of Faith better in our daily lives?
Twitter avatar Pontifex Benedict XVI By speaking with Jesus in prayer, listening to what he tells you in the Gospel and looking for him in those in need
    • Anouk Eigenraam