Kijken: deze Noord-Koreaanse nieuwslezeres is trots op haar land

Noord-Korea lanceerde vanochtend vroeg voor het eerst met succes een langeafstandsraket. Op de staatstelevisie van het stalinitische land maakte een nieuwslezeres dat met veel enthousiasme bekend. Heel veel enthousiasme.

The Atlantic meldt dat het om nieuwslezeres Ri Chun Hee gaat. Ri is een beroemdheid in eigen land en heeft vaker op luide toon politieke en militaire successen van haar vaderland wereldkundig gemaakt. De Chinese tv-zender Tiexue zei eens dat haar stem “sterker is dan kanonnen”.

Ri, die volgens de site ChinaSmack met haar stem de vijanden van Noord-Korea angst inbezoemt, werd eerder dit jaar geïnterviewd door het Chinese CCTV. Er circuleerden toen berichten dat ze met pensioen zou gaan. In het filmpje vertelt Ri over haar werk bij de Noord-Koreaanse staatstelevisie.