De trailer: Star Trek Into Darkness

**** „You think your world is safe. It is an illusion” zijn de eerste zinnen die worden uitgesproken in de eerste trailer van Star Trek Into Darkness. Ze komen uit de mond van schurk Benedict Cumberbatch. Zijn rol wordt bewust met veel geheimzinnigheid omgeven. Hoe heet hij? Is hij een echte schurk of is zijn personage minder zwart-wit? Regisseur J.J. Abrams, die in 2009 de Star Trek-franchise succesvol nieuw leven inblies, vertelde in een interview dat hij Cumberbatch castte om zijn menselijkheid. Het meespelen van Cumberbatch belooft veel goeds. Het is de eerste Amerikaanse rol voor de Brit die opviel als Sherlock Holmes in de BBC-serie Sherlock. In J.J. Abrams’ vervolg op Star Trek keren Chris Pine en Zachary Quinto terug als kapitein Kirk en Mr. Spock. Te zien: vanaf 6 juni 2013. (AW)