Bomaanslag bij ministerie Binnenlandse Zaken in Damascus

Beschadigde auto's in Damascus na een bomaanslag bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Foto EPA/STR

Bij het Syrische ministerie van Binnenlandse Zaken in Damascus is vandaag een autobom ontploft. Daarbij werd de toegang van het ministerie ook getroffen, heeft de Syrische staatstelevisie gemeld. De staatstelevisie meldde dat er slachtoffers zouden zijn, maar daar is verder nog niets over bekend.

Het ministerie bevindt zich in de wijk Kafar Souseh, een gebied dat grenst aan het centrale Ummayad Plein en waar wordt gestreden tussen militairen en opstandelingen. Een bewoonster verklaarde volgens persbureau Reuters sirenen en schoten te hebben gehoord na een “gigantische explosie”.

Opstandelingen hebben recentelijk steeds meer gebied gewonnen in de buitenwijken van Damascus. Ze hebben eerder aanvallen of bommen gericht op staatsgebouwen of wijken waar veel Assad-aanhangers zijn. Bij een aanval in november kwamen 34 mensen om het leven.

De opstand in Syrië, die vorig jaar begon en inmiddels is ontaard in een burgeroorlog, heeft volgens activisten al aan meer dan veertigduizend mensen het leven gekost.

    • Anouk van Kampen