Opinie

    • Ik

Zak

Zolang er geen landelijk EPD is, vertrouwen huisartsen op de onvolprezen ‘plastic zak’ met medicijnen om een beeld te krijgen van de kwalen van de oudere patiënt. Zo werd ik geroepen bij een 83-jarige dame. Haar zoon deed open. Daartoe telefonisch aangespoord door de doktersassistente stond de zak al klaar. Na ordening van een twintigtal

None

Zolang er geen landelijk EPD is, vertrouwen huisartsen op de onvolprezen ‘plastic zak’ met medicijnen om een beeld te krijgen van de kwalen van de oudere patiënt. Zo werd ik geroepen bij een 83-jarige dame. Haar zoon deed open. Daartoe telefonisch aangespoord door de doktersassistente stond de zak al klaar. Na ordening van een twintigtal doosjes, concludeerde ik: diabetes, COPD, jicht en hoge bloeddruk. Deze vakkundige opsomming leek respect af te dwingen bij de zoon. „En uw moeder heeft ook een stoma…?” vroeg ik , wijzend op een witte, gevouwen zak met ronde opening. Toen veranderde zijn blik: „Nee, dokter, dit is een stofzuigerzak.”

Wim Opstelten

    • Ik