Vrachtschip wordt weggesleept

NOVUM09:VRACHTSCHIP IN PROBLEMEN:ZANDVOORT;10DEC2012-Medewerkers en bergers van het havenbedrijf van amsterdam worden per helikopter afgezet op het vrachtschip de ocean victory. Een schip van de kustwacht vaart ook in de buurt. Dit vrachtschip kwam zondagavond in de problemen voor de kust van zandvoort en dreef richting het strand. Een ketting in de schroef is de oorzaak dat het schip stuurloos is geworden en niet meer op eigen kracht vooruit kan.Novum/cs/str.Chris Schotanus Novum CHRIS SCHOTANUS

Het zondag op drift geraakte vrachtschip Ocean Victory wordt pas vanochtend weggesleept. Bergers wilden er eigenlijk gisteren aan het einde van de middag mee beginnen, maar het waaide te hard. Waarschijnlijk wordt rond acht uur begonnen met het lichten van de ankers. Daarna wordt het schip met vier sleepboten naar de haven van IJmuiden gesleept. De Ocean Victory heeft geen lading aan boord, maar wel twintig bemanningsleden. Die hoeven volgens een woordvoerder van de kustwacht niet van boord te worden gehaald. „Het leven op zo’n schip gaat gewoon door.” novum