Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Milieu en natuur

Uitvaart overleden grensrechter - ‘zinloos was het zeker’

Bij het crematorium in Almere kwamen gistermiddag honderden jeugdspelers van de Almeerse club Buitenboys bij elkaar om een eerbetoon te brengen aan grensrechter Richard Nieuwenhuizen, die vorige week overleed na mishandeling door spelers van de Amsterdamse club SV Nieuw Sloten. In de blauw-witte clubshirts vormden ze een erehaag langs de rouwstoet die rond 13.45 aankwam bij het crematorium. De B-selectie van de club stond bij de ingang van het crematorium, met ieder een rode roos in de hand. De crematie zelf was besloten.
Een man rangschikt op de dag van de uitvaart van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen de bloemen bij het hek langs het veld van voetbalclub SC Buitenboys. Die werden daar een dag eerder neergelegd na afloop van de stille tocht voor Nieuwenhuizen.
ANP / Robin Utrecht
Voorzitter Marcel Oost van amateurvoetbalclub SC Buitenboys voor aanvang van de uitvaart van de overleden grensrechter.
ANP / Robin Utrecht
Clubleden van SC Buitenboys ontvangen een rode roos voor de erehaag, voor aanvang van de uitvaart.
ANP / Jerry Lampen
Clubleden van SC Buitenboys stellen zich op voor de erehaag, voor aanvang van de uitvaart van de overleden grensrechter.
ANP / Robin Utrecht
Een lange optocht van belangstellenden sluit de rouwstoet bij het crematorium in Almere.
ANP / Robin Utrecht
De auto met daarin het lichaam van de omgekomen grensrechter Richard Nieuwenhuizen rijdt bij het crematorium door een erehaag van jeugdspelers van SC Buitenboys.
ANP / Robin Utrecht
Een clublid van SC Buitenboys staat met een rode roos klaar voor de erehaag, voor aanvang van de uitvaart van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen.
ANP / Robin Utrecht
Bij het crematorium staan de jeugdspelers van SC Buitenboys, allen gehuld in het blauw-witte clubshirt. Elke speler houdt een rode roos vast en legt die op de auto met daarin het lichaam van Nieuwenhuizen.
ANP / Robin Utrecht
Jeugdspelers van SC Buitenboys in hun blauw-witte clubkleding.
ANP / Bas Czerwinski
De rouwstoet bij het crematorium in Almere.
ANP / Robin Utrecht
Een spandoek ter nagedachtenis aan de mishandelde grensrechter bij het voetbalveld van de Almeerse voetbalclub Buitenboys.
Novum / Ruud van der Lubben
In het clubhuis van Buitenboys liggen veel bloemen en een condoleanceboek voor de overleden grensrechter.
ANP / Koen van Weel