Strauss-Kahn schikt met kamermeisje

Het bedrag van de schikking is nog niet bekend gemaakt.

New York. Dominique Strauss-Kahn en de hotelmedewerkster die hem beschuldigt van een poging tot verkrachting, hebben een schikking getroffen. Dat meldde een rechter in New York gisteravond.

Het bedrag dat de twee hebben afgesproken voor de schikking is niet bekendgemaakt. Eind vorige maand werd al gemeld dat er een schikking zou worden getroffen, maar dat bericht is toen door de advocaten van Strauss-Kahn tegengesproken.

Strauss-Kahn heeft de zaak altijd ontkend. DNA-bewijs toonde dat er inderdaad sprake was geweest van seks en de uitgebreide beschrijving van de gebeurtenissen door het kamermeisje leken de aanklagers te overtuigen. Totdat enkele weken later bleek dat ze over haar verleden had gelogen, onder meer over een eerdere verkrachting die nooit had plaatsgevonden. ‘DSK’ heeft altijd volgehouden dat ze de seks allebei wilden. Zij zegt dat zij altijd de waarheid over het voorval heeft verteld. Strauss-Kahn noemde de aanklacht lasterlijk en diende vervolgens een tegenvordering in van een miljoen dollar.

Strauss-Kahn was topman van het IMF toen in mei 2011 naar buiten kwam dat hij in een hotel in New York zou hebben geprobeerd de medewerkster tot seks te dwingen. De zaak leidde ertoe dat Strauss-Kahn zijn functie bij het IMF moest neerleggen. Ook zijn ambities om Sarkozy op te volgen als president van Frankrijk moest hij laten varen. AP