Ocean Victory, het op drift geraakte schip bij Zandvoort, is weggesleept

Het vrachtschip Ocean Victory ligt vast voor de kust van Zandvoort. Inmiddels is het schip weggesleept. Foto ANP / Olaf Kraak

Het zondag op drift geraakte vrachtschip Ocean Victory is weg van de kust en wordt naar de haven van IJmuiden gesleept. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Twitter avatar KNRM KNRM Eerder dan verwacht. KNRM IJmuiden rapporteert RT @StationIJmuiden: De Ocean Victory is weg van de kust en wordt naar IJmuiden gesleept

Twee sleepboten van het Deense bergingsbedrijf Svitzer trekken het schip voort, terwijl drie andere sleepboten van het bedrijf met het schip zijn verbonden om het te kunnen sturen.

De 170 meter lange Ocean Victory uit Panama voer zondag kort na vertrek uit de haven van IJmuiden over een boei. Daarbij kwam een ketting in de schroef en raakte het schip op drift. De wind stuwde het schip richting de kust van Zandvoort, waar het schip voor anker is gaan liggen.

Bergers wilden het schip eigenlijk gisteren al naar de haven van IJmuiden slepen, maar toen waaide het te hard. De Ocean Victory heeft geen lading aan boord, maar wel twintig bemanningsleden. Die konden gewoon aan boord blijven. Een woordvoerder van de kustwacht gisteren:

“Het leven op zo’n schip gaat gewoon door.”

De KNRM verwacht dat het schip tussen 10.30 en 11.30 uur aankomt in de haven van IJmuiden.

Een screenshot van de site Marine Traffic, waar je de route van het schip live kan volgen.

    • Lex Boon