Koninklijke familie gaat toch weer naar Lech

Gasthof Post, het hotel waar de koninklijke familie al decennia te gast is. De Oranjes gaan ondanks het ongeluk met Friso vorig jaar toch weer opnieuw naar het Oostenrijkse stadje. Foto AP / Dietmar Stiplovsek
Gasthof Post, het hotel waar de koninklijke familie al decennia te gast is. De Oranjes gaan ondanks het ongeluk met Friso vorig jaar toch weer opnieuw naar het Oostenrijkse stadje. Foto AP / Dietmar Stiplovsek Gasthof Post, het hotel waar de koninklijke familie al decennia te gast is. De Oranjes gaan ondanks het ongeluk met Friso vorig jaar toch weer opnieuw naar het Oostenrijkse stadje. Foto AP / Dietmar Stiplovsek

De koninklijke familie gaat deze winter toch weer op skivakantie naar het Oostenrijkse Lech, ondanks de tragedie vorig jaar waarbij prins Friso onder een lawine kwam. Dat heeft de burgemeester van Lech tegen de NOS gezegd. Volgens de burgemeester is over het bezoek contact met de Oranjes geweest.

De traditionele wintersportvakantie van de Oranjes eindigde vorig jaar in een drama, toen Friso tijdens een skitocht off-piste onder een lawine werd bedolven. De prins ligt sindsdien in een toestand die wordt omschreven als ‘minimal consciousness’ en wordt in een Londens ziekenhuis verpleegd.

Volgens de burgemeester van Lech worden naar aanleiding van het ongeluk geen grote zaken aangepast. Wel komen er meer waarschuwingsborden om te wijzen op gevaar voor lawines als mensen buiten de piste gaan skiën. Of de vrouw van Friso, prinses Mabel, ook meegaat, is niet bekend. De Rijksvoorlichtingsdienst wil geen enkel commentaar geven op de skivakantie van de Oranjes.