Drie schoolbestuurders Amsterdam opgepakt voor subsidiefraude

AMSTERDAM - Junior Wiskunde Olympiade, beste 83 deelnemers van Kangoeroewedstrijd gaan creatieve en uitdagende wiskundesommen oplossen ANP JERRY LAMPEN
AMSTERDAM - Junior Wiskunde Olympiade, beste 83 deelnemers van Kangoeroewedstrijd gaan creatieve en uitdagende wiskundesommen oplossen ANP JERRY LAMPEN Foto ANP / Jerry Lampen

Drie schoolbestuurders en leidinggevenden van een Amsterdamse Scholengemeenschap zijn aangehouden wegens subsidiefraude. De drie hebben vermoedelijk leerlingen op een niet bestaande basisschool ingeschreven, meldt het Openbaar Ministerie.

Voor deze niet bestaande school vroegen de bestuurders vervolgens bekostigingssubsidie van 250.000 euro aan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Het ministerie kwam de fraude op het spoor na een controle en deed daarna aangifte. Sindsdien doet het Functioneel Parket startte onderzoek naar de zaak. Inmiddels heeft het ministerie de subsidie teruggevorderd bij het schoolbestuur. Het OM heeft niet bekendgemaakt om welke scholengemeenschap het gaat.