De Ark van Johan

Johan Huibers, bottom right, poses, after being asked by a photographer to go outside, with a stuffed tiger in front of the full scale replica of Noah’s Ark in Dordrecht, Netherlands, Monday Dec. 10, 2012. The Ark has opened its doors in the Netherlands after receiving permission to receive up to 3,000 visitors per day. For those who don’t know or remember the Biblical story, God ordered Noah to build a boat massive enough to save animals and humanity while God destroyed the rest of the earth in an enormous flood. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Timmerman Johan Huibers poseert met een knuffeltijger in zijn handen voor de door hem gebouwde reconstructie van de Ark van Noach.

Zes maanden na opening ontving Huibers gisteren eindelijk de vergunning om tot drieduizend mensen tegelijk op zijn boot te kunnen ontvangen. Tot gisteren waren dat nog maximaal vijfhonderd mensen. De Ark in de haven van Dordrecht is 119 meter lang, 29 meter breed en 23 meter hoog, iets korter, breder en hoger dan het Bijbelse voorbeeld.

Er werd vier jaar aan gebouwd en er werden 12.000 bomen voor gebruikt. Binnen in de boot en op het dek bevinden zich echte dieren als schapen en konijnen en replica’s van grotere dieren als een giraffe.

Voor degene die het Bijbelse verhaal niet kennen: God vroeg Noach om een boot te bouwen die stevig genoeg was om alle dieren en mensen te redden van de zondvloed. Volgens Huibers moest de Ark herbouwd worden om mensen te vertellen dat er een God is die van ons houdt en die een plan heeft voor ons leven.