Brief pestslachtoffer maakt diepe indruk op Rutte

Printscreen van de site van Skizzle, de stichting die de vroeger gepeste Jeffrey Arenz heeft opgericht voor slachtoffers van pesten op scholen. Printscreen van de site van Skizzle, de stichting die de vroeger gepeste Jeffrey Arenz heeft opgericht voor slachtoffers van pesten op scholen.

De brandbrief die een slachtoffer van pesten aan Mark Rutte schreef, heeft diepe indruk gemaakt op de premier. Dat schrijft Rutte in antwoord op de brief van de 18-jarige Jeffrey Arenz die gisteren in de Volkskrant stond, meldt Novum.

Arenz omschreef gisteren in zijn ontluisterende brief hoe hij vanaf zijn twaalfde werd gepest en in elkaar werd geslagen. Hij voelde zich in de steek gelaten door de school en zijn leraren en deed verschillende pogingen om zelfmoord te plegen. Rutte schrijft:

“Ik werd wel even stil toen ik las hoe jij op school gepest bent en wat dat voor jou heeft betekend.”

Uiteindelijk richtte Arenz een stichting op voor slachtoffers van pesten. In de brief vraagt hij Rutte om steun. De premier laat weten bewondering te hebben voor het initiatief.

“Met je site help je kinderen die nu in dezelfde situatie zitten. Zo maak je van iets naars iets positiefs en dat doen weinig mensen je na, echt heel sterk en moedig.”

De VVD’er zegt ook dat pesten door kinderen, ouders, scholen, gemeenten en sportclubs moet worden aangepakt. “Het kabinet helpt waar het kan.” Maar volgens Rutte hebben kinderen die op dit moment gepest worden meer aan initiatieven zoals de site van Arenz. Die maakt volgend jaar een theaterstuk over zijn ervaringen.

    • Anouk Eigenraam