‘Mandela kampt met longontsteking - behandeling slaat aan’

De beeltenis van Mandela op een van de koeltorens van een oude elektriciteitscentrale in het stadsdeel Soweto in Zuid-Afrika. De beeltenis van Mandela op een van de koeltorens van een oude elektriciteitscentrale in het stadsdeel Soweto in Zuid-Afrika. Foto AP / Denis Farrell

Nelson Mandela kampt met een longontsteking en zijn behandeling slaat aan, zo meldt persbureau AP. De 94-jarige oud-president ligt sinds zaterdag in het ziekenhuis.

Een officiële verklaring volgt snel.

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma bracht zondag een bezoek aan Mandela in het ziekenhuis in Pretoria. Zuma liet weten dat hij Mandela “op zijn gemak en in goede handen” aantrof. Mandela heeft een broze gezondheid en is al enkele jaren niet meer in het openbaar verschenen.

In januari 2011 kampte Mandela nog met een acute infectie aan de luchtwegen.

    • Marije Willems