Badr Hari blijft voorlopig vastzitten

Estelle Badr Hari, trainer van Hari en moeder van Estelle Badr Hari en zijn vriendin Estelle Cruijff waren nog vrolijk toen bekend werd dat de kickbokser vervroegd werd vrijgelaten. Twee dagen later zat hij echter al achter slot en grendel wegens het schenden van de voorwaarden van zijn vrijlating. Foto ANP / Marcel Antonisse

De omstreden kickbokser Badr Hari komt niet vervroegd vrij. De rechtbank in Amsterdam oordeelde vandaag dat het voorarrest van de kickbokser niet wordt opgeheven, meldt een woordvoerder.

De advocaat van Hari, Bénédicte Ficq, had aan de rechtbank gevraagd om Hari de feestdagen thuis door te laten brengen. Het Openbaar Ministerie was hier fel tegen gekant.

Hari zit sinds eind juli vast voor negen geweldsdelicten. Vorige maand kwam hij vrij, maar na enkele dagen werd hij weer vastgezet. Hari had zich niet gehouden aan het aan hem opgelegde horecaverbod en in Amsterdam een broodje gegeten. Bovendien had hij contact gehad met twee getuigen.

Hari woonde vanochtend samen met de rechters een schouw bij in de Amsterdam Arena. Hierbij is bekeken hoe de skybox eruitziet waar Hari zakenman Koen Everink mishandelde tijdens dance-evenement Sensation.

    • Jeannine Julen