Vlogger over nieuwe YouTube-layout: if it isn’t broke, don’t fix it

Sinds kort heeft YouTube een nieuwe layout en daar is, op z’n zachtst gezegd, niet iedereen blij mee. I hate it, schrijven geïrriteerde twitteraars. Vlogger David So stelt in een hilarisch filmpje zelfs dat het nooit veranderd had moeten worden: “If it isn’t broke, don’t fix it.”

Sinds kort heeft YouTube een nieuwe layout en daar is, op z’n zachtst gezegd, niet iedereen blij mee. I hate it, schrijven geïrriteerde twitteraars. Vlogger David So stelt in een hilarisch filmpje zelfs dat het nooit veranderd had moeten worden: “If it isn’t broke, don’t fix it.”

Twitter avatar IKWILHAPPYMEAL Svenn kword schijtziek van die nieuwe youtube layout….
Twitter avatar NN01_1991 NN01 Productions! The new YouTube layout makes me feel uninspired.
Twitter avatar HalofreakH93 Muhd Zulfadli Hate the new Youtube layout…..please bring back the old one!!!!!!!!!

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat YouTube de layout aanpast. En dat zint de humoristische vlogger David So maar weinig. “We waren net gewend aan de vorige lay-out en nu is die voor de miljoenste keer weer aangepast”, beklaagt So zich. En het vervelendste van alles: “Het is alleen maar erger geworden.”

Twitter avatar davidsocomedy David So Dear youtube, if you’re going to fucken change your layout make some improvements. Change is not always good and simple is usually better.

‘Laat dan een Koreaanse immigrant de layout maken’

Want, zo stelt de vlogger: waarom miljoenen dollars uitgeven aan een spierwit en inspiratieloze layout als je daar ook een Koreaanse immigrant voor zou kunnen vragen. Die doet het veel beter en die neemt nog genoegen met een karig loontje. “Here dog, take a sandwich”, moet voldoende zijn meent So.

So’s klaagzang blijkt een succes op YouTube. Bijna tienduizend keer werd zijn ongezouten kritiek op de door hem gehekelde layout aanschouwd. En met veel plezier overigens, want de reacties zijn lovend. De YouTube-familie schaart zich achter So en roept geregeld: “Well said.”

Het is allemaal zo slecht nog niet

Maar ‘black nerd’ Andre is iets minder kritisch. In een nerdy review laat hij weten dat die “spierwitte en inspiratieloze” layout nog best wel wat goede puntjes kent. Zo zou de subscribebutton bij de vorige aanpassingen een beetje zijn weggemoffeld, maar dat is nu weer helemaal goed gemaakt.

De nieuwe layout:

Screenshot van de nieuwe YouTube-layout.Screenshot van de nieuwe YouTube-layout.