Messi breekt belegen record Der Bomber

Met twee treffers tegen Betis Sevilla heeft Lionel Messi weer een record te pakken. De Argentijn verbeterde gisteravond het wereldrecord van Gerd Müller. In één kalenderjaar heeft de Argentijn van Barcelona nu 86 keer gescoord (gemiddeld 1,32 goals per wedstrijd). Der Bomber bleef in 1972 steken op 85, maar had toen wel een beter moyenne: 1,41.

Messi is al houder van vele records. Hij maakte de meeste goals in één seizoen (73). Hij maakte de meeste competitiegoals in de Primera División (50), ook in één seizoen. Hij werd topscorer in vier opeenvolgende Champions League-seizoenen. Op 7 januari kan Messi voor de vierde keer wereldvoetballer van het jaar worden – ook een record. Alleen met Argentinië is hij relatief weinig succesvol.

Messi reageerde gisteravond in Sevilla nuchter op zijn 86 kalenderjaargoals. „Ik heb het al vaker gezegd: het record is erg mooi voor wat het betekent, maar het belangrijkste is de overwinning”, vertelde hij tegenover de Spaanse media na de 2-1 bij Betis. „We houden een grote voorsprong [zes punten ] op de andere teams. Mijn goals zijn bedoeld om titels te pakken met de ploeg. De Spaanse competitie, de beker of de Champions League is belangrijker dat welk persoonlijk record of prijs ook.”

Afgelopen woensdag leek Messi al Müllers record te evenaren in de Champions League tegen Benfica, maar in plaats van te scoren raakte hij geblesseerd. Hij werd per brancard van het veld gedragen, gevreesd werd dat hij dit jaar niet meer in actie zou komen. Maar zijn knie bleek slechts licht gekneusd.

Tegen Betis was de kleine baltovenaar weer kerngezond. Hij heeft deze maand nog twee wedstrijden om zijn eigen record aan te scherpen.