Kortkolom sport

Rooney en Van Persie beslissen stadsderby

AMSTERDAM. Manchester United heeft gisteren de koppositie in de Premier League verstevigd. Op bezoek bij stadgenoot Manchester City won United met 3-2. Robin van Persie werd matchwinnaar door in de blessuretijd bij een 2-2 stand uit een vrije trap raak te schieten. United stond binnen een half uur door twee doelpunten van Wayne Rooney op een 2-0 voorsprong. De 27-jarige spits bereikte de grens van 150 doelpunten in de Premier League, als jongste speler ooit. Nadat Van Persie op de paal schoot, maakte Yaya Touré aan de andere kant de aansluitingstreffer: 1-2. Vlak voor het einde leek Pablo Zabaleta met de gelijkmaker een punt voor City te redden. Maar Van Persie bezorgde United alsnog de drie punten. Het was zijn elfde competitiedoelpunt van dit seizoen. Koploper United heeft nu zes punten voorsprong op nummer twee City. Chelsea, dat met 3-1 won op bezoek bij Sunderland, staat derde op de ranglijst. (Novum)

Nigel de Jong scheurt achillespees: weg jaar

Milaan. Nigel de Jong komt dit seizoen niet meer in actie. De middenvelder van AC Milan scheurde gisteren in het uitduel met Torino (2-4) zijn achillespees en is een half jaar uit de roulatie. Hij mist ook de WK-kwalificatieduels tegen Estland en Roemenië. Afgelopen zomer maakte De Jong de overstap van Manchester City naar AC Milan. Hij stond gisteren voor de tiende keer in een competitieduel in de basis. (Novum)

Inter passeert Napoli na nipte thuiszege

Milaan. Internazionale is ten koste van Napoli gestegen naar de tweede plaats in de Serie A. De thuisploeg won gisteravond in Milaan het onderlinge duel met 2-1. Wesley Sneijder was bij de thuisploeg weer buiten de selectie gelaten. Hij weigert zijn contract te verlengen. Inter komt op 34 punten, één meer dan Napoli. Juventus blijft koploper met 38 punten. De landskampioen won met 1-0 bij Palermo. (Novum)

Leverkusen na verlies elf punten van Bayern

Leverkusen. Bayer Leverkusen heeft gisteren voor eigen publiek verrassend met 3-2 verloren van Hannover 96. De nummer twee van de Bundesliga blijft ondanks het verlies tweede in de Duitse competitie. Wel is de achterstand op koploper Bayern München opgelopen tot elf punten. Der Rekordmeister won zaterdag met 2-0 bij Augsburg. (Novum)

Saoedische club bij laatste vier WK Japan

Toyota. De Saoedische voetbalclub Al-Ahly en het Mexicaanse Monterrey hebben zich gisteren geplaatst voor de halve finale van het WK voor clubteams. Al-Ahly won met 2-1 van het thuis spelende Hiroshima. Monterrey was in Toyota met 3-1 te sterk voor Ulsan Hyundai uit Zuid-Korea. In de halve finale spelen de Saoedi’s woensdag tegen het Braziliaanse Corinthians, dat net als Chelsea was vrijgeloot. De Londense club strijdt donderdag met Monterrey om de andere finaleplaats. Het WK voor clubteams wordt jaarlijks in Japan gespeeld tussen de bekeerwinnaars van de zes (voetbal)continenten. (NRC)