Kijktips

Film

Leatherheads (George Clooney, 2008, VS/D).

Tweede film van Clooney, een pretentieloze komedie die zich afspeelt in de jaren twintig. Clooney speelt zelf de nog steeds ambitieuze oudere American-footballspeler, die zijn derderangs team vanuit een derderangs competitie naar het hoogste niveau wil brengen en daartoe een jonge ster aantrekt: John Krasinski als Carter Rutherford – de ideale schoonzoon: oorlogsheld, uiterlijk van een jonge god, rap op het veld. Te mooi om waar te zijn, vindt ook de brutale verslaggeefster Renée Zellweger, die onderzoek begint naar Rutherfords oorlogsverleden. RTL8, 20.30-22.45u.

Informatief

Panorama: The Secret Drone War.

De CIA voert met onbemande vliegtuigjes aanslagen uit in het grensgebied van Pakistan en Afghanistan. Daarbij zijn tot nu toe naar schatting 3000 doden gevallen. Vanuit Waziristan een reportage over de drone war en over de vraag waarom slachtoffers in Britse rechtszalen op zoek gaan naar gerechtigheid.BBC 1, 21.30-22.00u.

Die Story im Ersten – Was macht Merkel?

Analyse van het optreden van de Duitse bondskanselier tijdens cruciale fases in de eurocrisis. Voor- en tegenstanders van haar crisismanagement en langetermijnvisie komen aan het woord. ARD, 22.45-23.30u.

Human Doc: Terugkeercoach.

In België worden gezinnen met kinderen die het grondgebied moeten verlaten, lokaal opgevangen in gewone huizen en begeleid door een terugkeercoach. Met succes: intensieve, persoonlijke begeleiding vergroot de kans op een duurzame terugkeer in het herkomstland. De film volgt Tinne Jansen en Eve Rondou van de Dienst Vreemdelingenzaken in Sint-Gillis-Waas. Het zijn duizendpoten, goed geschoold in alle wet- en regelgeving voor vreemdelingen en ze beheren een uitgebreid netwerk.Ned.2, 22.55-23.55u.