Kijken: 86 goals in tien minuten - Messi breekt record ‘Der Bomber’

Er stond Lionel Messi gisteravond maar één ding te doen: twee keer scoren. En natuurlijk bleek dat geen enkel probleem voor de inmiddels toch wel ongekend briljante voetballer; de beste aller tijden?

Er stond Lionel Messi gisteravond maar één ding te doen: twee keer scoren. En natuurlijk bleek dat geen enkel probleem voor de inmiddels toch wel ongekend briljante voetballer; de beste aller tijden?

Wie ging het record van Gerd Müller uit 1972 nog ooit breken? Niemand toch zeker. Een bizar aantal doelpunten van 85 in één kalenderjaar. Messi - wie anders? - bleek al vroeg in 2012 op koers te liggen maar net toen het iconische aantal van Der Bomber in zicht was, viel de kleine Argentijn uit met een blessure. Dat was afgelopen week in de Champions League.

De twitters explodeerden: het volgen van Messi-nieuws was zeer trending. Bijna van minuut tot minuut werd er bijgehouden wat de laatste stand van zaken was. Ja, hij liep naar de kleedkamer, niet op een brancard. Inderdaad, de fysio van Barça zei dat het waarschijnlijk meeviel. En de foto van ‘morgen’ moest definitief uitsluitsel geven.

En gisteren stond Leo er gewoon weer. Tegen Real Betis Sevilla, helaas niet in het eigen Nou Camp, tikte hij de benodigde twee treffers binnen. Eerst de evenaring, maar in dezelfde wedstrijd ook meteen maar het daadwerkelijke breken van het record van Gerd.

Petje af. Me quito el sombrero, of zoiets.


Bron.