Van der Sloot: ik wilde de rechters omkopen voor een lagere straf

Joran van der Sloot beweert dat hij 75.000 euro heeft geboden voor een lagere straf.
Joran van der Sloot beweert dat hij 75.000 euro heeft geboden voor een lagere straf. Foto EPA / Raul Garcia Perreira

Joran van der Sloot beweert dat hij 75 duizend dollar heeft betaald om een lagere straf opgelegd te krijgen voor de moord op Stephany Flores. In ruil voor het geld en een bekentenis zouden rechters hem slechts vijf jaar cel opleggen, beweert het Peruaanse televisiestation Panorama TV. De zender las een brief voor die door Joran van der Sloot zou zijn gestuurd.

Dat meldt persbureau Novum. Dit zijn de beelden van Panorama TV:

Daarin staat dat hij het geld aan zijn toenmalige advocaat Jiménez heeft gegeven. Hij zou het geld hebben gekregen van de Amerikaanse Mary Hamer, die in zijn onschuld gelooft en hem helpt. Hij had haar wijsgemaakt dat het geld nodig was om op borgtocht vrij te komen. Ook zou hij een weinig zeggend document hebben ondertekend.

Toen hij alsnog tot 28 jaar cel werd veroordeeld, zou hij stomverbaasd zijn geweest. In de brief staat:

“Ik voelde me genaaid door Jiménez.”

Van der Sloot heeft in het verleden veel gelogen en als deze brief werkelijk van hem is, is het zeer de vraag of hij nu de waarheid spreekt. Hij zou dit verhaal bijvoorbeeld kunnen aanvoeren als reden dat hij een bekentenis aflegde, om vervolgens te beweren dat hij de moord niet echt heeft gepleegd.

In de brief staat dat hij denkt dat de wonden van de familie en vrienden van Flores kunnen helen als ze te weten komen wat er echt is gebeurd. Van der Sloot probeert al langer aan te sturen op een nieuw proces.