In problemen geraakt schip Zandvoort later vandaag weggesleept

Het vrachtschip dat gisteravond in de problemen raakte voor de kust van Zandvoort wordt later vandaag weggesleept. De bergers hebben besloten het schip met een sleepboot en de ankers van het schip op zijn plaats te houden totdat de wind afneemt. Dan wordt een tweede sleepboot aan het schip vastgemaakt om het naar veiliger water te slepen, meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

De 170 meter lange Ocean Victory uit Panama voer gisteren kort na vertrek uit de haven van IJmuiden rond 19.15 uur over een boei. Daarbij kwam een ketting in de schroef en raakte het schip op drift. De wind stuwde het schip richting de kust.

Een sleepboot van de kustwacht probeerde het schip naar zee te slepen, maar even na 22.00 uur brak de sleepverbinding. Bij nieuwe pogingen een verbinding tot stand te brengen kwam ook in de schroef van de sleepboot een tros terecht. Die sleepboot is teruggekeerd naar de haven.

Inmiddels is het schip rond 01.00 uur verbonden met een andere sleepboot, meldt de Kustwacht. De Ocean Victory heeft geen lading aan boord, maar wel twintig bemanningsleden.