Honderden jeugdspelers vormen erehaag voor overleden grensrechter

Bij het crematorium staat een erehaag van jeugdspelers in het blauw-witte clubshirt van SC Buitenboys.
Bij het crematorium staat een erehaag van jeugdspelers in het blauw-witte clubshirt van SC Buitenboys. Foto ANP / Bas Czerwinski

Bij het crematorium in Almere kwamen vanmiddag honderden jeugdspelers van voetbalclub Buitenboys bijeen om een eerbetoon te brengen aan de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Zij vormden, gehuld in de blauw-witte clubshirts, een erehaag langs de rouwstoet, meldt Omroep Flevoland.

De B-selectie van de club stond bij de ingang van het crematorium, met ieder een rode roos in de hand. De crematie zelf is besloten, maar voor pers en andere belangstellenden werden grote schermen geplaatst om de ceremonie te kunnen volgen. Om half drie begon de dienst.

Tijdens de voor Nieuwenhuizen georganiseerde stille tocht in Almere liepen zondag zo’n twaalfduizend mensen mee. Op het veld van de Buitenboys werden rozen gelegd en onder anderen de zoon en schoonzus van Nieuwenhuizen spraken op de bijeenkomst voorafgaand aan de stille tocht.

De 41-jarige grensrechter Nieuwenhuizen overleed vorige week maandag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen nadat hij een dag eerder door spelers van de Amsterdamse club SV Nieuw Sloten werd geslagen en getrapt na afloop van de wedstrijd tegen Buitenboys. Vier jeugdspelers van Nieuw Sloten zitten vast voor de mishandeling.