Heerenveen kan het niet afmaken tegen Roda JC

De thuisploeg gaf de overwinning in de slotfase alsnog uit handen: 4-4.

Amsterdam. In een spectaculair duel met Roda JC heeft SC Heerenveen gisteren in de slotfase de zege uit handen gegeven. De ploeg van trainer Marco van Basten ging het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel. En dat terwijl Van Basten wel een succesje kon gebruiken, nu de kritiek op hem is toegenomen. Heerenveen pakte uit de laatste vier duels slechts een punt, verloor al zeven keer en staat dertiende. Van Basten zag dat zijn elftal defensief de controle verloor en in aanvallend opzicht verzuimde het karwei af te maken. Toch was hij niet ontevreden. „Ik heb bij vlagen goed voetbal gezien. Dit geeft vertrouwen voor de komende weken, alleen gaven we de goals te makkelijk weg.” NRC