Droeve dj’s uit ether na ontspoorde grap

Het lachen is twee Australische dj’s inmiddels wel vergaan. Afgelopen week belden ze als de Britse koningin en haar zoon Charles een Londense privékliniek waar de hertogin van Cambridge – zoals Kate Middleton heet sinds haar huwelijk met prins William – was opgenomen. De verpleegkundige die het stel aan de lijn kreeg, trapte erin en verbond het stel door naar de afdeling waar Middleton werd verpleegd. Vrijdag pleegde ze zelfmoord.

In tranen verklaarden de dj’s op de Australische televisie dat dit nooit de bedoeling was van hun grap. Ze hadden niet verwacht te zullen worden doorverbonden. De twee zullen voorlopig niet op de radio te horen zijn.

2Day FM, de zender die het programma uitzond ligt zwaar onder vuur. De eigenaar van de zender heeft de grap verdedigd als een onderdeel van de radiocultuur. Volgens hem was na de opname zonder succes geprobeerd contact te zoeken met de zender. Adverteerders hebben zich teruggetrokken en er wordt alleen muziek uitgezonden. (AP)