Opinie

Contact

Het belang van een goed gesprek en contact met anderen komt herhaaldelijk ter sprake aan onze keukentafel. Onze zoon Thom van zestien vertelt wat over zijn vrienden en vriendinnen terwijl dochter Thalya van dertien mijmerend voor zich uitkijkt. Ze lijkt het gesprek niet echt te volgen. Dan volgt haar onverwachte bijdrage. „In contact blijven met

Het belang van een goed gesprek en contact met anderen komt herhaaldelijk ter sprake aan onze keukentafel. Onze zoon Thom van zestien vertelt wat over zijn vrienden en vriendinnen terwijl dochter Thalya van dertien mijmerend voor zich uitkijkt. Ze lijkt het gesprek niet echt te volgen. Dan volgt haar onverwachte bijdrage. „In contact blijven met anderen doet pijn…” Wij luisteren geïnteresseerd en verwachten diepe onthullingen totdat ze wijzend naar haar telefoon vervolgt met „…aan je duim.”

Eric Koenen