Binnenland kort

85 arrestaties Utrechts dancefeest

Utrecht. De politie in Utrecht heeft in de nacht van zaterdag op zondag 85 aanhoudingen verricht bij dancefeest Time Warp in de Jaarbeurs. Bijna alle aanhoudingen waren wegens drugsbezit. Het Openbaar Ministerie paste snelrecht toe. 64 boetes werden direct betaald, wat rond 22.500 euro opleverde. (NRC)

Vogelwachters voor Rottumeroog gezocht

Groningen. Staatsbosbeheer zoekt voor april tot en met juli 2013 twee vogelwachters voor het onbewoonde waddeneiland Rottumeroog. Ze moeten vogels, vlinders en libellen tellen, plantensoorten inventariseren en excursies leiden. Elke veertien dagen mag één van de twee met weekendverlof. Staatsbosbeheer zorgt voor huisvesting en voorzieningen als internet. (NRC)

Arrestaties bij herdenking Rishi

Den Haag. De spoorwegpolitie heeft gistermiddag op Station Hollands Spoor in Den Haag twintig mensen gearresteerd. Zij waren daar voor een herdenking van een 17-jarige jongen, Rishi, die daar vorige maand door de politie werd doodgeschoten. Ze hadden tot 17.00 uur toestemming om hem op het perron te herdenken. Toen de twintig daarna weigerden te vertrekken, werden ze aangehouden. (NRC)

Fors meer kinderen op speciale scholen

Voorburg. Het aantal leerlingen op speciale scholen is sinds 2003 met 30 procent toegenomen. In het schooljaar 2011-2012 volgden 70.000 leerlingen speciaal onderwijs, bijna 2 procent van alle schoolgaande jongeren tot 25 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. (Novum)