Terugkijken: Micha Wertheim voor de zooooveelste keer

Tijd over op de zondagmiddag? Bekijk de voorstelling ‘Micha Wertheim voor de zoveelste keer’ terug. Geestig en spitsvondig engagement.

De doordenker onder de cabaretiers

De show ging in december 2010 in première. NRC-theaterrecensent Henk van Gelder gaf de voorstelling destijds vier ballen:

Ook in zijn vierde programma, Voor de zoveelste keer, is Wertheim de doordenker onder de cabaretiers. Hij zet redeneringen op die tot het uiterste gaan, test de veerkracht van de spanningsboog die zijn solo-optreden moet hebben, stelt opgelucht vast dat de Damschreeuwer geen doden op zijn geweten heeft (want wanneer en hoe zouden die dan herdacht moeten worden?) en noemt het onzin om de multiculturele samenleving als mislukt te beschouwen: het is gewoon de samenleving die mislukt is. “Als ik ruzie heb”, zegt hij, “is het altijd met andere mensen”.

De vraag is, vervolgt Wertheim, of het theater de aangewezen plaats voor engagement is. Is het niet altijd preken voor eigen parochie? Maar achter de slimme schijnbewegingen die zijn optreden typeren, gaat juist veel engagement schuil. En dat maakt hem des te boeiender.

Ook zij vinden het de moeite waard:

Twitter avatar RPlasterk Ronald Plasterk Micha Wertheim nu op Ned3. Goed.
Twitter avatar torreflorim Torre Florim De cabaretvoorstelling die ik 3 keer heb gezien, staat op http://t.co/YwEo8KPB . ‘Voor de zoveelste keer’ van @MichaWertheim . Heel goed.
Twitter avatar Marijn87 Marijn Lansbergen Die geweldige voorstelling van Micha Wertheim staat nu dus ook op UitzendingGemist. Kijktippie van jewelste: http://t.co/YWFgwjmn

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bekijk de voorstelling hier.

    • Marije Willems