Rogier Pelgrim, Über-Ich en Flow&CO winnen Grote Prijs

Optreden van Rogier Pelgrim tijdens DBSS (De Beste Singer Songwriter) in concert. ANP KIPPA KOEN VAN WEEL Rogier Pelgrim tijdens een optreden eerder dit jaar. Foto ANP / Koen van Weel

Zanger Rogier Pelgrim heeft de Grote Prijs van Nederland gewonnen in de categorie singer-songwriter. De nationale prijs voor livemuziek werd gisteravond voor de 27ste keer uitgereikt in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Pelgrim krijgt de zaal volgens de jury met zijn ‘van God gegeven stem’ muisstil, om het publiek vervolgens weer net zo makkelijk op te zwepen. De zanger liet Lieve Bertha, Please Be Frank, Clean Pete, Oh Brave Wide Eyes en Tim van Doorn achter zich. Hij kreeg een beker en een cheque van vijfduizend euro. Vorig jaar sleepte Yori Swart de prijs in de wacht.

Flow&CO won in de categorie hiphop en Über-Ich kreeg de Grote Prijs voor bands.

Flow&CO werd door de jury gelauwerd vanwege hun ‘dynamische show’. De vier rappers, die al in het voorprogramma van acts als The Opposites en Kraantje Pappie stonden, zorgen volgens de jury voor een show met veel afwisseling en ‘een komische energie’.

Het trio Über-Ich is volgens de jury ‘ongelofelijk catchy’. “De band is perfect op elkaar ingespeeld”, oordeelde het panel, waarvan onder meer Perquisite en Rotjoch deel uitmaakten.

De Grote Prijs van Nederland is de langstlopende nationale muziekcompetitie. In Paradiso en de Melkweg in Amsterdam streden achttien finalisten om de prijzen. Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Lucky Fonz III, Eefje de Visser, Kraantje Pappie, Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Nicole Bus, Dope D.O.D., Dret & Krulle, Roosbeef, Dio en Yori Swart.

    • Marije Willems