Nederland weer ijzelvrij - code oranje ingetrokken

Foto NRC / Arjan de Jongh
Foto NRC / Arjan de Jongh Het KNMI heeft code oranje ingetrokken. Foto NRC / Arjan de Jongh

De ijzel die in Nederland voor gladheid zorgde is weggetrokken. Het KNMI heeft code oranje vanochtend ingetrokken. Wel kan het in het hele land nog plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.

De waarschuwing voor extreem weer werd gisteravond afgegeven voor alle provincies met uitzondering van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Sneeuw die later overging in ijzel kon op een bevroren ondergrond voor ijzel zorgen.

Twitter avatar ANWBverkeer ANWBverkeer #glad. Het hoofdwegennet in Nederland is goed berijdbaar. In het zuidoosten kunnen lokale wegen nog plaatselijk glad zijn door sneeuwresten

In de loop van de nacht werd de waarschuwing voor Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe ingetrokken. In de ochtend volgden de overige provincies.

Het aantal ongevallen door de gladheid valt volgens een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst ‘gezien het weer’ mee. Van de snelwegen en de provinciale wegen werden alleen de A32 in Friesland en de N211 in Zuid-Holland afgesloten vanwege een ongeluk. Het is niet bekend of die ongelukken door gladheid kwamen. “Maar bij de A32 ligt dat wel voor de hand.”