Waarom al die billen uit Brazilië op de website? De site zoekt de grens en gaat soms net te ver

De redactie van nrc.nl kiest de laatste tijd geregeld voor foto's van (semi)naakte vrouwen. Ik ben niet iemand die daar snel aanstoot aan neemt, maar het is nu wel erg vaak en veel, en naar mijn mening weinig direct ‘nieuwswaardig’.

Recente voorbeelden zijn de fotoreportages over Braziliaanse billen, een internationale paaldanswedstrijd en een weergave van de catwalk van het lingeriemerk Victoria’s Secret. Het zijn ook vrijwel allemaal jonge, slanke vrouwenlichamen.

Is dit echt nodig?

Zou het anders ten minste gecompenseerd kunnen worden met foto’s van mooie, seminaakte mannen?

Dorien Keizer

Kairo

De site zoekt de grens en gaat soms net te ver

De chef van de site, Peter van der Ploeg, zegt: „We hadden de laatste tijd behoorlijk wat zware onderwerpen gehad in die rubriek, ‘Het beste van het web’, daarom vonden we deze beeldreportage over een cultureel verschijnsel wel kunnen. Maar ik besef dat we bij het opzoeken van de grenzen op internet, die ook af en toe overgaan. Iets meer uitleg had er ook wel bij gekund.”

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch vond de serie over de rand. Hij zegt: „Een fotoreeks over de mooiste billen van Brazilië hoort niet thuis op de site van NRC Handelsblad. ‘Het beste van het web’ zoekt naar wat aparte verhalen, maar dit verhaal was over het randje. Of we het moeten compenseren met naakte mannen? Dat vind ik nu ook weer niet. Compenseren met lekker feitelijk nieuws, zou ik zeggen.”

De NOS bracht overigens ook een filmpje over de verkiezing. „Ik hoop dat mijn leven nu een positieve wending neemt”, zei de 25-jarige winnares.

    • Dorien Keizer