VU heft studie op na visitatie

De Vrije Universiteit heeft de afstudeerrichting Maatschappijwetenschap per direct opgeheven. Met de 25 studenten is gesproken over een overstap naar een van de studies waaronder deze interdisciplinaire richting valt: culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, politicologie of sociologie.

De VU begon twee jaar geleden met deze brede bachelor. Het tot opheffing komt na een rapport van de visitatiecommissie van vorige maand. Die kwam tot de slotsom dat de afstudeerrichting Maatschappijwetenschappen te weinig sociologie-elementen bevat om te mogen worden bekroond met een volwaardig getuigschrift sociologie.

Anton Hemerijck, decaan Faculteit der Sociale Wetenschappen, laat schriftelijk weten: „We willen niet het geringste risico lopen dat er twijfel ontstaat over het antropologisch, politicologisch of sociologisch gehalte van het getuigschrift van onze studenten.”

In het universiteitsblad van de VU, Ad Valvas zegt Michiel Tolman van faculteitsvereniging EOS: „De beloftes met betrekking tot deze studie zijn [...] niet waargemaakt. De studenten komen dus bedrogen uit."