Uitgelicht zaterdag

LONDON - DECEMBER 10: *** EXCLUSIVE ACCESS *** (PREMIUM PRICING APPLIES) Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones and Jason Bonham of Led Zeppelin perform on stage during the Led Zeppelin Tribute To Ahmet Ertegun concert, held at the O2 Arena on December 10, 2007 in London, England. (Photo by Kevin Westenberg/Exclusive by Getty Images) Exclusive by Getty Images

Film

Becket (Peter Glenville, 1964, GB). Richard Burton, Peter O’Toole en John Gielgud (als Louis VII) excelleren in vakkundige verfilming van Becket ou l’honneur de Dieu (1959) van Jean Anouilh, over de turbulente vriendschap tussen de Engelse koning Henry II (O’Toole) en aartsbisschop Thomas Becket (Burton) in twaalfde-eeuws Engeland.BBC 2, 15.05-17.30u.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Steven Spielberg, 2008, VS). Vierde film van Spielberg over de avontuurlijke archeoloog (Harrison Ford, toen 65), speelt in de jaren vijftig en draait om het terugvinden van een kristallen schedel in het Amazonegebied. De bad guy is een vrouw: de Russische maffe geleerde Irina Spalko (Cate Blanchett met een verrukkelijk Russisch accent). Een ambachtelijke blockbuster. SBS6, 20.00u.

The Usual Suspects (Bryan Singer, 1995, VS). Briljante misdaadfilm over vijf elkaar volstrekt onbekende criminelen die, gezamenlijk in voorarrest, een wraakoefening beramen om de politie van New York in diskrediet te brengen. Ingenieuze thriller kent meerdere vertelniveaus en is alleen al spannend door de manier waarop het verhaal verteld wordt. Net5, 20.00-22.10u.

Indigènes (Rachid Bouchareb, 2006, ALG/MAR/B). Indrukwekkende film toont een pijnlijke en vergeten bladzijde uit de Franse geschiedenis. Bouchareb volgt een groepje Algerijnse mannen die in 1943 zo van het land worden geplukt om het moederland te bevrijden. Ze gaan massaal omdat ze denken dat de oorlog hun betere vooruitzichten biedt en Frankrijk hun moederland is. Ze worden toegejuicht maar krijgen niet de promotie die ze verdienen. Ned.2, 00.30-02.25u.

Informatief

Wild Russia: Kamchatka. Deel 1 van zesdelige Duitse reeks over de natuur in Rusland die, met de grootste wildernis te wereld, bijzonder gevarieerd is. Met roofkatten (Siberische tijger, Amoerpanter, sneeuwluipaard) en beren (Russische grizzly, bruine beer en Aziatische zwarte beer), maar ook met de grootste marters, arenden en uilen. Deze serie geeft voor het eerst een veelomvattend beeld van landschappen, dieren en planten in Rusland.Canvas, 19.00-20.00u.

Vranckx: In de val van de FARC. Reportage van de Franse journalist Romeo Langlois. In 2008 ging hij mee met een Colombiaanse legerpatrouille, op zoek naar cocaïnelaboratoria van de FARC. Ze lopen in een hinderlaag en er vallen slachtoffers, maar ze ontsnappen. De patrouille stuit op een cocaïnelaboratorium, vernietigt het en wordt opnieuw onder vuur genomen. Langlois wordt door een kogel geraakt, blijft filmen en wordt door de FARC gevangengenomen. Canvas, 20.10-20.40u.

Opium. Hans Smit en Cornald Maas beginnen met een eerbetoon aan acteur en zanger Jeroen Willems. Daarna praten ze met Owen Schumacher, Paul Groot en Guido Weijers over oudejaarsconferences. Ned.2, 22.45-23.25u.

Amusement

Led Zeppelin Live in London 2007: Celebration Day. Registratie van legendarisch eenmalig optreden in 2007 tijdens het concert ter nagedachtenis van overleden platenbaas Ahmet Artegun. Met drummer Jason Bonham als vervanger voor zijn in 1980 overleden vader John voerde de groep een deel van zijn klassieke repertoire uit. Met o.a. ‘Kashmir’, ‘Dazed & Confused’, ‘Whole Lotta Love’ en ‘Black Dog’. BBC 2, 23.45-00.45u.

Sport

Schaatsen: WB Sprint. Samenvattend verslag van de 500 en 1000 meter (mannen en vrouwen) in Nagano. Ned.1, 16.25-18.00u.