Theater

Sadettin Kirmiziyüz: Somedaymyprincewill. com. Inl.: troubleman.nl

NRC HandelsbladDe toeschouwer wordt steeds heen en weer geslingerd. Van huilen van het lachen naar huilen van ontroering. Van blijdschap naar boosheid naar bezorgdheid, en terug. Heen en weer tussen hoop en scepsis, tussen begrip voor hem en begrip voor haar. Somedaymyprincewill.com [is] moreel verwarrend én vermakelijk, ontregelend én ontroerend – kortom: ijzersterk. *****

TrouwDe oprechtheid waarmee Kirmiziyüz zijn eigen zus speelt, is ontroerend. Zeker omdat het contrast met zijn onsympathieke, mokkende zelf de kloof van onbegrip tussen twee familieleden invoelbaar maakt, maar zonder dat het zwaar of sentimenteel wordt. ****

De VolkskrantMagistraal bruiloftsstukje. Knap hoe Kirmiziyüz en regisseur Casper Vandeputte multiculturele dilemma’s in ogenschijnlijk lichte bewoordingen hebben weten te vangen. *****