Strijdbaar FC Utrecht blijft in Almelo overeind tegen aanvallend Heracles

In een attractieve en sportieve wedstrijd is Heracles er vrijdagavond niet in geslaagd om in de eredivisie dichter bij FC Utrecht te komen. De ploeg uit Almelo viel in het eigen Polman Stadion fel aan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst blijft daarmee zeven punten in het voordeel van FC Utrecht.

Na een toespraak en een minuut stilte voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen begon Heracles sterk. Een afstandsschot van Willy Overtoom belandde via de vingertoppen van doelman Robbin Ruiter op de lat. In de negentiende minuut controleerde spits Samuel Armenteros de bal met de borst en opende knap naar de op links vrijstaande Everton. De Braziliaan trok naar binnen en schoot via ploeggenoot Lerin Duarte laag raak: 1-0.

De thuisclub bleef domineren, maar in de 27ste minuut sloeg FC Utrecht uit de eerste goede aanval terug. Alexander Gerndt vond met een slim passje de vrijstaande Nana Asare, die in plaats van de verwachte voorzet koos voor een bal in de korte hoek. Via de Duitse Heracles-verdediger Christian Dorda verdween de bal in het doel: 1-1. „Alweer de zevende eigen goal dit seizoen”, zei keeper Remko Pasveer na afloop voor de microfoon van Eredivisie Live.

In de tweede helft bleef Heracles sterker. Dario Vujinovic raakte de lat uit een vrije trap. En knal van Geoffrey Castillion ketste via de onderkant lat en binnenkant paal uit het doel. FC Utrecht verdedigde fel en haalde zo een gelijkspel binnen.