Scheepswrakken – kort filmoverzicht van overleden Pim Korver

Een beeld uit de documentaire Free Herald Enterprise van Pim Korver. Foto Screenshot YouTube / PKFVchannel

Documentairemaker Pim Korver (75) overleed gisteravond. Hij werkte meer dan veertig jaar in de televisie- en filmwereld. Zijn documentaires gingen vaak over bergingswerkzaamheden van scheepswrakken. Een daarvan ontving de onderscheiding ‘Beste Film van de Eeuw’.

Deze onderscheiding ontving Korver voor zijn film over de berging van de gezonken veerboot Herald of Free Enterprise. Korver was Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij werkte naast zijn films ook voor onder meer het NOS Journaal, Brandpunt en Sport in Beeld.

  • Anna Broere (salvage of a chemical tanker): Film uit 1989 over de berging van de Anna Broere, een chemicaliëntanker die zonk op de Noordzee na een aanvaring.

  • Mont Louis: Film uit 1984 over de berging van de RoRo Mont Louis, gezonken na een aanvaring met de veerboot Ola Brittania.

  • March 6th, 1987 (the salvage of the Herald of Free Enterprise):: Op 6 maart 1987 kapseisde de veerboot Herald of free enterprise net buiten de haven van Zeebrugge, België. Pim Korver maakte deze indringende en bekroonde documentaire over de berging van het schip en haar lading.