Rogers verlaat Team Sky

Wielrenner Michael Rogers vertrekt van het Britse Team Sky naar de Deense ploeg Saxobank-Tinkhoff. De 32-jarige Australiër tekent een contract voor twee jaar bij de ploeg van manager Bjarne Riis. Hij is vooral aangetrokken om kopman Alberto Contador bij te staan in de grote ronden. „Ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen die op mij wachten”, zegt Rogers op de website van de Deense ploeg.

Rogers had afgelopen zomer een belangrijk aandeel in de eindzege van Bradley Wiggins in de Tour de France. In de bergritten deed hij samen met zijn landgenoot Richie Porte veel kopwerk, voordat Christopher Froome en Wiggins in de finale konden schitteren. Hij eindigde zelf als 23ste in het eindklassement.

De drievoudig wereldkampioen tijdrijden reed sinds 2011 voor Sky, dat onlangs alle renners en personeel een verklaring liet tekenen dat ze nooit doping hebben gebruikt. Eerder kwam Rogers uit voor de topploegen Mapei, Quickstep, T-Mobile en HTC-Columbia.

Saxobank is nog altijd niet verzekerd van deelname aan de grote rondes omdat de ploeg onvoldoende punten heeft. Rogers neemt veel punten mee. „Hij is een renner van wereldklasse, een ijzersterke tijdrijder die bovendien goed kan klimmen”, aldus teambaas Riis