AZ speelt gelijk tegen Willem II - ADO en Zwolle ook gelijk, RKC wint

AZ heeft thuis tegen Willem II niet tot scoren kunnen komen. Het duel eindigde in 0-0. Ook in Den Haag was een gelijkspel. ADO Den Haag en PEC Zwolle kwamen beide één keer to scoren: 1-1. RKC Waalwijk boekte in eigen huis eerder vanavond al een goede overwinning op NEC: 2-0.

AZ blijft door het gelijkspel worstelen in de Eredivisie. Voor de vijfde keer op rij al morste de ploeg van trainer Verbeek punten in eigen huis. AZ en Willem II stelden ernstig teleur in het duel, waarin AZ weliswaar de overhand had en ook via Beerens, Altidore en Maher kansen creëerde, maar niet wist te scoren

AZ speelde echter slordig en in de tweede helft zorgde ook Willem II wel degelijk voor enig gevaar. Maar ook de ploeg uit Tilburg wist dit niet om te zetten in doelpunten. AZ kwam vervolgens nog wel tot een klein slotoffensief, maar wederom misten Beerens en Altidore tot teleurstelling van het publiek in Alkmaar.

ADO Den Haag en PEC Zwolle houden elkaar in evenwicht

Het gelijkspel in Den Haag was vooral een knappe prestatie van PEC Zwolle. Voor de vierde keer op rij wist de promovendus niet te verliezen. ADO Den Haag startte bijzonder sterk en kreeg enkele grote kansen. Maar de Hagenezen zagen tot hun schrik plotseling Rochdi Achenteh van PEC Zwolle uit een vrije trap de openingstreffer maken.

Nog voor rust dacht Jens Toornstra de gelijkmaker te maken, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Maar in de tweede helft trof Toornstra echter alsnog doel, op aangeven van Mike van Duinen. ADO Den Haag ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de winst, maar zag al die moeite niet beloond worden.

RKC Waalwijk wint verdiend van NEC

Met 2-0 deed RKC Waalwijk zichzelf eigenlijk nog te kort. Het verschil tussen de twee teams was groter dan twee doelpunten. RKC legde enkele prachtige aanvallen op de mat, maar wist maar moeilijk tot scoren te komen. Pal voor rust was het door een van richting veranderd schot van Cuco Martina echter alsnog raak.

NEC stelde daar weinig tegenover. NEC-trainer Alex Pastoor, voorafgaand aan de wedstrijd kritisch onder vuur genomen door middenvelder Evander Sno, wisselde al na een uur drie man. Maar ook dat mocht niet baten.

De NEC-middenvelder meent dat de relatie met zijn trainer Alex Pastoor niet slechter kan. Volgens de voormalige Ajacied heeft de coach hem na zijn hartproblemen volledig in de steek gelaten.

Na rust drukte NEC RKC wel iets meer terug. Maar uit een uitstekende counter met een combinatie tussen Teddy Chevalier en Nourdin Boukhari besliste Florian Jozefzoon uiteindelijk tien minuten voor tijd toch het duel.