OM: 21 mogelijke aangiften tegen Ruwaard-ziekenhuis

Bij de politie hebben zich tot nu toe 21 mensen gemeld die aangifte willen doen tegen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Bij justitie kwam eerder al rechtstreeks een aangifte binnen.

Vorige maand sloot het Ruwaard van Putten de hartafdeling, onder druk van de zorginspectie. Op de afdeling waren de sterftecijfers in 2010 bovengemiddeld hoog.

De aangiften staan los van de meldingen bij Stichting Hartpatiënten Nederland en patiëntenplatform Zorgbelang Zuid-Holland. Bij de stichting kwamen tot dusverre 140 meldingen binnen.

Mogelijk handelden de cardiologen niet correct. Zo’n achthonderd sterfgevallen worden extern bekeken op mogelijke onrechtmatigheden. Ruwaard denkt volgende week de afdeling cardiologie en de polikliniek cardiologie te kunnen openen met nieuwe cardiologen.