Nederland in finale Champions Trophy na winst op Pakistan

Billy Bakker heeft gescoord (1-0) tijdens de halve finale tussen de mannen van Nederland en Pakistan (5-2) bij de Champions Trophy in Melbourne. Foto ANP / Koen Suyk

De Nederlandse hockeyers hebben zich geplaatst voor de finale van de Champions Trophy. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Melbourne met 5-2 te sterk voor Pakistan. Billy Bakker scoorde namens Nederland twee goals.

Nederland neemt het in de finale op tegen de winnaar van de halve finale tussen India en gastland Australië. Australië won de afgelopen vier edities. Het is voor Nederland voor het eerst in zes jaar tijd dat het de finale van de Champions Trophy weer heeft gehaald.

Bakker grote man met twee goals

Billy Bakker zette Oranje al snel op voorsprong en dankzij een frommelgoal van Seve van Ass werd het 2-0. Die marge van twee was drie minuten later echter weer verdwenen door een eigen doelpunt van Sander Baart. Omdat Bakker voor zijn tweede treffer tekende, ging Nederland toch met een redelijk riante voorsprong de rust in.

In de tweede helft bleef de wedstrijd aantrekkelijk, maar zorgden Valentin Verga en Robbert Kemperman uiteindelijk voor de beslissing. Een doelpunt van de Pakistanen kon de spanning niet meer terugbrengen.

Nederland eindigde laatste twee jaar als derde

Oranje, dat de laatste twee jaar als derde eindigde, neemt het zondag om zes uur Nederlandse tijd op tegen Australië. Eerder op de dag strijden Pakistan en India om het brons. In de wedstrijden voor de vijfde en achtste plaats versloeg Duitsland Nieuw-Zeeland met 6-4 en won België met 4-0 van Engeland.

Bekijk hieronder een samenvatting van Nederland - Pakistan:

    • Pim van den Dool