Musical in Mechelen over WO I

Studio 100, de Vlaamse kinderprogrammafabriek die kassuccessen als de Plopsaland-pretparken, het hitgroepje K3 en de tv-series Kabouter Plop, Mega Mindy en Samson & Gert produceert, maakt een „spektakelmusical” over de Eerste Wereldoorlog. Met gevechten, explosies, levensechte loopgraven en een verhaal over liefde en soldatenvriendschap hoopt het bedrijf in 2014 in te haken op de vele herdenkingen van de „Grote Oorlog”. De musical gaat '14-'18 heten en wordt geënsceneerd in de Nekkerhal in Mechelen, waar per voorstelling ruimte is voor 1800 bezoekers. De première is in april 2014. Men hoopt op voldoende bezoekers om tien shows per week te kunnen spelen. „Er zijn niet zo veel grote, volkse en Vlaamse thema's om een musical over te maken”, zei topman Hans Bourlon van Studio 100 .

    • Henk van Gelder