Kidsflits

Cupcake KlasEen nieuwe talentenjacht voor kinderen, waarin op zoek wordt gegaan naar de allerbeste cupcakejesbakker van Nederland. De finalisten krijgen les van koekenbakker Robèrt van Beckhoven.Zaterdag, Ned. 3, 10.05-10.10 uur

De avonturen van PinokkioFamiliefilm van Steve Barron uit 1996 over de marionet die tot leven komt en bij iedere leugen zijn neus ziet groeien. Pinokkio is in deze film een pop, gemaakt in de Muppetfabriek, de andere personages zijn wel echte acteurs.

Zaterdag, Ned. 3, 15.35-16.55 uur

Het Groot Kinderdictee der Nederlandse taalOok voor kinderen is er – sinds negen jaar alweer – een Groot Dictee, dat wordt afgenomen in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Dit jaar schreef kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper het dictee. Hij zegt dat er geen woorden in staan die kinderen niet kennen, maar wel veel ‘gemene instinkers’. Oppassen dus.Zaterdag, Ned. 3, 18.00-18.45 uur