Grote brand uitgebroken op Damrak - geen slachtoffers, wel aanzienlijke schade

Op het Damrak in Amsterdam heeft vanochtend een grote brand gewoed. Dat heeft de brandweer Amsterdam-Amstelland vanochtend bevestigd. Bij de plek van de brand was veel materieel aanwezig om uitbreiding te voorkomen. De brand is inmiddels onder controle.

RTV Noord-Holland meldt dat de brand rond 8.45 uur uitbrak in wat later een shoarmazaak bleek te zijn. Het vuur ontstond in de keuken van de zaak. De brand was rond 9.30 uur zo goed als onder controle.

Twitter avatar BrandweerAA Brandweer AA Om uitbreiding te voorkomen is veel materieel aanwezig bij brand #Damrak. Geen slachtoffers, inwonenden elders ondergebracht.

Volgens de brandweer zijn er geen slachtoffers gevallen. Er was gedurende korte tijd veel rook te zien. De shoarmazaak is helemaal uitgebrand. De bovengelegen verdiepingen hebben veel rook- en sloopschade opgelopen. De bewoners zijn tijdelijk ergens anders opgevangen.

    • Pim van den Dool