film

Anna Karenina. Regie: Joe Wright. In: 34 bioscopen.

NRC HandelsbladHet idee om Anna Karenina zo operatesk te stileren is van Joe Wright; het gevoel voor drama om de zaken desondanks echt te houden eveneens. Want echt blijft het, hoe dik Wright alles ook aanzet. *****

De VolkskrantDeze versie van Anna Karenina – de zoveelste in een lange reeks verfilmingen – is er dan ook een voor het oog, niet voor het hart. Als je dat eenmaal accepteert, valt er zeer veel te genieten. Er komt geen einde aan de inventiviteit waarmee Wright zijn wereld-als-theaterconcept uitwerkt. ***

TrouwBij deze theatrale ‘Anna Karenina’ voor de jachtige 21ste-eeuwer gaat Wright uit van voorkennis, maar toch tast je niet in het duister als je de roman niet paraat hebt. Het is meer dat de figuren hun voorgeschreven rol hebben in dit drama: gekortwiekte Anna, met allure vertolkt door Keira Knightley. ****