expositie

Toetanchamon. T/m 5 mei Amsterdam Expo. Inl: amsterdamexpo.nl

NRC HandelsbladHet museum is een soort filmset geworden. Het idee dat je iets ziet wat drieduizend jaar geleden gezien is, dat niet te bevatten gevoel van contact door de eeuwen heen, ontbreekt hier. De voorwerpen zijn nieuw en lijken nieuw, geen patina, alleen glans.

Het ParoolZe noemen het een blockbuster-tentoonstelling en de bezoeker krijgt daarbij precies wat hij verwacht. [...] Het is effectief, maar je hebt toch het gevoel dat er iets niet helemaal in de haak is. Het is edutainment, maar je hebt er toch vooral een entertainmentgevoel bij.

Brabants DagbladDe wetenschappelijke staf heeft voortreffelijk werk verricht. Een audiotour biedt een schat aan licht verteerbare informatie over de voorwerpen in de graftombe en de functie die ze in het dagelijks leven en in de eredienst vervulden. Het zachte licht van de Amsterdam Expo-ruimte doet zowat meteen vergeten dat het hier om replica’s gaat.