Dood na telefoontje van 'The Queen' over Kate

Een verpleegkundige van de Londense privékliniek waar prins Williams vrouw Kate werd behandeld voor ernstige misselijkheid als gevolg van haar zwangerschap, is vrijdagochtend overleden. Ze heeft waarschijnlijk een einde aan haar leven gemaakt.

Zij had zich dinsdag voor de gek laten houden door twee diskjockeys van de Australische radiozender 2Day FM. Zij belden King Edward VII ziekenhuis en deden zich voor als koningin Elizabeth en haar zoon, kroonprins Charles: ‘Oh, hello there. Could I please speak tot Kate please, my granddaughter?’ – Kan ik alstublieft mijn kleindochter Kate spreken?

De verpleegkundige, die op dat moment als receptioniste aan het werk was, verbond de ‘koningin’ vervolgens door met de afdeling waar de hertogin van Cambridge, zoals Kate Middleton sinds haar huwelijk met prins Willian heet, werd behandeld. Een andere verpleegkundige vertelde vervolgens allerlei details over de gezondheidstoestand van Kate.

Het telefoongesprek werd door de Australische omroep niet rechtstreeks uitgezonden. Het was vooraf beluisterd door juristen om te beoordelen of de uitzending ervan legaal was.

Onder het motto #royalprank werden de afgelopen dagen op het sociale netwerk Twitter uitgebreid grappen gemaakt.

Michael Christian, een van de dj’s, schreef dat hij nooit had verwacht nog eens de internationale kranten te halen.

Zelfs prins Charles maakte er een grap over, toen hij tegen een verslaggever zei dat hij misschien wel een radiozender was.

Het ziekenhuis reageerde vrijdagmiddag geschokt op de dood van de verpleegkundige. Prins William en zijn vrouw lieten weten ‘diep bedroefd’ te zijn.