CD

Rihanna: Unapologetic

NRC HandelsbladDe plaat kent wat aardige muzikale details zoals het melancholisch duet met zanger Mikky Ekko in Stay. Maar de leegheid in haar teksten is vaak ondraaglijk en echte hits ontbreken. **

De VolkskrantEen paar missers (Stay, Lost In Paradise) verpesten het een beetje, maar de plaat waar ook ‘onze’ Giorgio Tuinfort aan bijdroeg bevat genoeg gedenkwaardige popmomenten om het in elk geval een jaartje vol te houden. Tot er in december 2013 weer een nieuw Rihanna-album is, waarop ze opnieuw dubstep, trance en r&b combineert, zoals geen hitparadester haar dat nadoet. ***

TrouwEen echt briljante uitschieter zit er niet tussen, maar de eerste single Diamonds is wel raak, en dat Nobody’s Business blijft ook hangen: met een lekker foute eighties-puls, en zelfs een Michael Jackson-stemsample. Schaamteloos, maar ook leuk.